Definitieve ontharing .

Omdat ik zelf een lichte zweetuitbraak kreeg als de kinderen plots het voorstel deden om te gaan zwemmen en ik al begon te denken aan de rode bulten na mijn haastige scheerbeurt om nog maar te zwijgen van de jeuk achteraf 😬, besloot ik om deze behandeling aan te bieden in het salon.

 

Want hoe gemakkelijk zou het zijn als we daar niet meer aan moeten denken? 😅


Ik heb gekozen voor een toestel van Europese makelij omdat dit volledig gekeurd en veilig is. We zijn uiteindelijk wel met intensieve stralen bezig, dus enige voorzichtigheid is in deze wel belangrijk vond ik zo.

 

Hoe werkt dat dan precies?

Via een handstuk worden korte en krachtige lichtflitsen afgegeven op de huid. Van deze energie wordt met een lichtfiltering een spectrum geselecteerd om zo een locatie effectief te kunnen behandelen. Bij ontharen is het doel om de energie via het aanwezige pigment in de haarwortel te verwarmen tot 70 graden. Op deze manier wordt hij effectief geraakt en vernietigd, waardoor er geen haren meer kunnen groeien.

 

Kan iedereen behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet te behandelen. Mensen met een donkergetinte huid (huidtype 6) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar voor iedereen goed te doen.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen is het contact met het haarzakje het grootst en bereikt de straling van het licht ook gemakkelijker zijn doel.

Gemiddeld zijn er 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat, een haarreductie 90%.